PROGRAMARE
ON-LINE
  • DATA
vezi programare

Avantaje terapii faciale

De ce epilarea definitiva se face toamna? Stiati ca epilarea definitiva nu se poate face oricand? Stiati si de ce?

Epilarea definitiva IPL nu se face vara sau primavara, din cauza riscului foarte mare de a expune zona epilata definitiv la soare si implicit de a risca aparitia petelor hiperpigmentare, iar petele hiperpigmentare sunt destul de greu de tratat. Dupa fiecare sedinta de epilare definitiva pe zonele expuse la soare trebuie aplicata o crema cu filtru UV 50. Orice crema de acest gen are o durata de actiune de 20 de minute. A face epilare definitiva vara sau primavara ar insemna sa aplicam crema SPF 50 din 20 in 20 de minute! Ar fi cam greu, nu?!


In plus, epilarea definitiva nu se face pe pielea bronzata, deoarece riscul de aparitie al arsurilor in urma epilarii definitive pe pielea bronzata este destul de mare, Lumina Intens Pulsata care ataca melanina ce da culoare firului de par neputand face diferenta dintre melanina din firul de par si cea din pielea bronzata.
Pentru epilarea definitiva pot opta si femei si barbati, iar aceasta procedura poate avea loc pe zone mari – fata, axile, brat, picior, barba barbati (fata), umeri, pectorali, zona lombara, zona dorsala, zona inghinala, dar si zone mici precum buza superioara, perciuni, zona dintre sprancene, areole, linia mediana abdominala, degete. 
Perioada recomandata pentru efectuarea sedintelor de epilare definitiva este din septembrie pana in martie-aprilie, deoarece in acest interval pielea nu e expusa la soare.Lucruri importante de stiut in cazul in care doriti sa incepeti procesul de epilare definitiva:
- nu epilati cu ceara zona pe care o veti epila definitiv cu 6 luni inainte
-nu aplicati produse dermatocosmetice inainte si dupa sedintele de epilare
- la sedintele de epilare, zona ce se doreste epilata si acoperita in mod uzual de par trebuie rasa cu 2 zile inainte
-imediat dupa sedintele de epilare definitiva se vor evita sauna, efortul fizic care produce transpiratie in exces, baile cu apa calda si inotul in bazinele cu apa tratata cu clor
- se vor evita peelingurile si exfolierile pe pielea epilata
- nu se face epilare definitiva la interval mai dese de 3 saptamani
- nu e eficienta epilarea definitive pe parul carunt sau blond foarte deschis.Daca aceste indicatii nu sunt respectate se pot obtine rezultate mai slabe sau pielea poate deveni iritata
De asemenea, trebuie sa stii ca numarul de sedinte de epilare definitiva si rezultatele obtinute variaza in functie de tipul tau de par, de culoarea si grosimea acestuia, fapt pentru care iti propunem sa ceri sfatul specialistilor din centrul de infrumusetare BLOOM.